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Appe Recipe | अप्पे रेसिपी हिंदी में

Irresistible Appe Recipe: Delight in Savory and Satisfying Appe

Looking for a mouthwatering breakfast option? Try our delectable Appe Recipe, a popular South Indian delicacy that is not only easy to make but also packed with incredible flavors. These fluffy and savory dumplings are perfect for breakfast or as a wholesome snack. Get ready to impress your taste buds with this easy-to-follow Appe Recipe that will leave you craving for more. Learn how to create these savory bites using simple ingredients and a special appe pan. Our comprehensive guide walks you through the process, ensuring you achieve the perfect texture and taste. Elevate your cooking skills and embark on a journey of flavors with our Appe recipe, perfect for breakfast, snacks, or appetizers.

Appe Recipe

Ingredients:
  • 2 cups of Rava
  • ½ teaspoon of eno fruit salt
  • 1 cup of thick curd
  • 1 cup of water
  • 1 teaspoon of salt
  • 1 finely chopped onion
  • 1 grated carrot
  • 1 finely chopped tomato
  • Few finely chopped coriander
  • Few finely chopped curry leaves
  • 2 finely chopped green chillies
  • Oil for roasting
  • Appe non stick pan
Appe Recipe
Instructions:
  1. In a mixing bowl, combine the rava, curd, and water. Mix well to form a smooth batter. Allow it to rest for 10-15 minutes to ferment.
  2. After 15 minutes add salt, finely chopped onion, grated carrot, chopped tomato, coriander, curry leaves, and green chillies to the batter. Mix thoroughly.
  3. Stir the eno fruit salt into the batter until it becomes frothy.
  4. Heat an appe pan and add a few drops of oil into each section.
  5. Pour the batter into each section, filling them to the top.
  6. Cook on low to medium heat until the appe turns golden brown on one side. Then, flip each appe using a spoon and cook the other side until it gets the same color.
  7. Repeat the process with the remaining batter.
  8. Serve the delicious and fluffy appe hot with green chutney or your favorite dip.
  9. Enjoy this delightful appe with your family and friends!
रेसिपी हिंदी में
सामग्री:
  • 2 कप रवा
  • ½ चम्मच ईनो फ्रूट साल्ट
  • 1 कप गाढ़ा दही
  • 1 कप पानी
  • 1 चम्मच नमक
  • 1 बारीक कटा प्याज
  • 1 कसा हुआ गाजर
  • 1 बारीक कटा हुआ टमाटर
  • थोड़ा सा हरा धनिया बारीक कटा हुआ
  • कुछ बारीक कटे हुए करी पत्ते
  • 2 बारीक कटी हरी मिर्च
  • भूनने के लिए तेल
  • अप्पे नॉन स्टिक पैन

निर्देश:

  1. एक मिक्सिंग बाउल में रवा, दही और पानी मिलाएं। एक चिकना बैटर बनाने के लिए अच्छी तरह मिलाएं।अप्पे बैटर को 10 से 15 मिनट तक रखें ।
  2. 15 मिनट के बाद बैटर में नमक, बारीक कटा प्याज, कद्दूकस की हुई गाजर, कटा हुआ टमाटर, हरा धनिया, करी पत्ता और हरी मिर्च डालें. अच्छी तरह मिलाओ।
  3. बैटर में ईनो फ्रूट साल्ट डालकर झाग बनने तक मिलाइये.
  4. एक अप्पे पैन गरम करें और प्रत्येक हिस्से में तेल की कुछ बूंदें डालें।
  5. बैटर को प्रत्येक भाग में डालें, उन्हें ऊपर तक भरें।
  6. धीमी से मध्यम आंच पर तब तक पकाएं जब तक अप्पे एक तरफ से सुनहरे भूरे रंग के हो जाएं। फिर, प्रत्येक अप्पे को चम्मच से पलटें और दूसरी तरफ से भी उसी रंग का होने तक पकाएं।
  7. बचे हुए बैटर के साथ भी यही प्रक्रिया दोहराएँ।
  8. स्वादिष्ट और फूले हुए अप्पे को हरी चटनी या अपने पसंदीदा डिप के साथ गर्मागर्म परोसें।
  9. अपने परिवार और दोस्तों के साथ इस आनंददायक अप्पे का आनंद लें!

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