Appe Recipe | अप्पे रेसिपी हिंदी में
Irresistible Appe Recipe: Delight in Savory and Satisfying Appe
Looking for a mouthwatering breakfast option? Try our delectable Appe Recipe, a popular South Indian delicacy that is not only easy to make but also packed with incredible flavors. These fluffy and savory dumplings are perfect for breakfast or as a wholesome snack. Get ready to impress your taste buds with this easy-to-follow Appe Recipe that will leave you craving for more. Learn how to create these savory bites using simple ingredients and a special appe pan. Our comprehensive guide walks you through the process, ensuring you achieve the perfect texture and taste. Elevate your cooking skills and embark on a journey of flavors with our Appe recipe, perfect for breakfast, snacks, or appetizers.
- 2 cups of Rava
- ½ teaspoon of eno fruit salt
- 1 cup of thick curd
- 1 cup of water
- 1 teaspoon of salt
- 1 finely chopped onion
- 1 grated carrot
- 1 finely chopped tomato
- Few finely chopped coriander
- Few finely chopped curry leaves
- 2 finely chopped green chillies
- Oil for roasting
- Appe non stick pan

Instructions:
- In a mixing bowl, combine the rava, curd, and water. Mix well to form a smooth batter. Allow it to rest for 10-15 minutes to ferment.
- After 15 minutes add salt, finely chopped onion, grated carrot, chopped tomato, coriander, curry leaves, and green chillies to the batter. Mix thoroughly.
- Stir the eno fruit salt into the batter until it becomes frothy.
- Heat an appe pan and add a few drops of oil into each section.
- Pour the batter into each section, filling them to the top.
- Cook on low to medium heat until the appe turns golden brown on one side. Then, flip each appe using a spoon and cook the other side until it gets the same color.
- Repeat the process with the remaining batter.
- Serve the delicious and fluffy appe hot with green chutney or your favorite dip.
- Enjoy this delightful appe with your family and friends!
- 2 कप रवा
- ½ चम्मच ईनो फ्रूट साल्ट
- 1 कप गाढ़ा दही
- 1 कप पानी
- 1 चम्मच नमक
- 1 बारीक कटा प्याज
- 1 कसा हुआ गाजर
- 1 बारीक कटा हुआ टमाटर
- थोड़ा सा हरा धनिया बारीक कटा हुआ
- कुछ बारीक कटे हुए करी पत्ते
- 2 बारीक कटी हरी मिर्च
- भूनने के लिए तेल
- अप्पे नॉन स्टिक पैन
निर्देश:
- एक मिक्सिंग बाउल में रवा, दही और पानी मिलाएं। एक चिकना बैटर बनाने के लिए अच्छी तरह मिलाएं।अप्पे बैटर को 10 से 15 मिनट तक रखें ।
- 15 मिनट के बाद बैटर में नमक, बारीक कटा प्याज, कद्दूकस की हुई गाजर, कटा हुआ टमाटर, हरा धनिया, करी पत्ता और हरी मिर्च डालें. अच्छी तरह मिलाओ।
- बैटर में ईनो फ्रूट साल्ट डालकर झाग बनने तक मिलाइये.
- एक अप्पे पैन गरम करें और प्रत्येक हिस्से में तेल की कुछ बूंदें डालें।
- बैटर को प्रत्येक भाग में डालें, उन्हें ऊपर तक भरें।
- धीमी से मध्यम आंच पर तब तक पकाएं जब तक अप्पे एक तरफ से सुनहरे भूरे रंग के न हो जाएं। फिर, प्रत्येक अप्पे को चम्मच से पलटें और दूसरी तरफ से भी उसी रंग का होने तक पकाएं।
- बचे हुए बैटर के साथ भी यही प्रक्रिया दोहराएँ।
- स्वादिष्ट और फूले हुए अप्पे को हरी चटनी या अपने पसंदीदा डिप के साथ गर्मागर्म परोसें।
- अपने परिवार और दोस्तों के साथ इस आनंददायक अप्पे का आनंद लें!
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