Simple Maggi Recipe | Vegetable Maggi
Simple Maggi Recipe with Infused Vegetables
Vegetable-Infused simple Maggi recipe is a tasty and quick-to-prepare dish that adds a spicy twist to the popular instant noodle dish. The ease of Maggi noodles is combined with a burst of colorful flavors from different vegetables and a hint of spice in this recipe.
Begin by cooking a mix of finely chopped veggies such as capsicum, carrots, peas, beans and corn in a little oil. This gives the dish a wholesome and nutritional element. Then add Maggi noodles to the pan and stir-fry them with the vegetables.Finally, for a blast of freshness, garnish the Vegetable-Infused Maggi with chopped fresh coriander and a squeeze of zesty lemon juice (optional). This recipe is ideal for hectic days when you want a filling and savory meal in a short amount of time. It's a delicious blend of convenience and flavor that makes it a go-to option for a quick lunch or dinner.
Ingredients:
- 1 packet of Maggi noodles including masala sachet (100 gm Maggi)
- 2 tbsp oil
- 1 onion finely chopped
- 1/2 cup finely chopped cabbage
- 1/4 cup finely chopped carrot
- 1/4 cup finely chopped beans
- 1/4 cup peas
- 1/4 cup capsicum
- 1/4 cup corn
- A few coriander leaf chopped
- 2 tsp Vinegar
- 1 tsp soya sauce
- 1/2 tsp ground black pepper
- 1 tbsp tomato ketchup
- Salt to taste
- In a pan boil 3 cups of water. Break and put 1 pack of Maggi noodles in it. Let it boil for 2 minutes. Strain boiled noodles and drizzle few drops of oil toss it and keep aside.
- Heat oil into a pan. Add chopped onion cook for 2 minutes, add all vegetables, pinch of salt mix well. Cook vegetables for 4-5 minutes. Add 1 masala sachet and ground prepper mix well.
- Add tomato ketchup, vinegar and soya sauce into vegetables. Sauté for 1-2 minutes.
- Add boiled Maggi to the mixture. Toss Everything well. Adjust salt according to your taste.
- Serve simple vegetable Maggi & Enjoy!! Sprinkle coriander and sesame seeds (optional).
सामग्री:
- मसाला पाउच सहित मैगी नूडल्स का 1 पैकेट (100 ग्राम मैगी)
- 2 बड़े चम्मच तेल
- 1 प्याज बारीक कटा हुआ
- 1/2 कप बारीक कटी पत्तागोभी
- 1/4 कप बारीक कटी हुई गाजर
- 1/4 कप बारीक कटी हुई फलियाँ
- 1/4 कप मटर 1/4 कप शिमला मिर्च
- 1/4 कप मक्का
- कुछ धनिया पत्ती कटी हुई
- 2 छोटा चम्मच सिरका
- 1 छोटा चम्मच सोया सॉस
- 1/2 छोटा चम्मच पिसी हुई काली मिर्च
- 1 बड़ा चम्मच टमाटर केचप
- नमक स्वाद अनुसार
- निर्देश
- एक पैन में 3 कप पानी उबालें. इसमें 1 पैकेट मैगी नूडल्स तोड़कर डालें. इसे 2 मिनट तक उबलने दें. उबले हुए नूडल्स को छान लें और इसमें तेल की कुछ बूंदें छिड़कें ध्यान से मिलाएं और एक तरफ रख दें।
- एक पैन में तेल गर्म करें. कटा हुआ प्याज डालकर 2 मिनट तक पकाएं, सारी सब्जियां, चुटकीभर नमक डालकर अच्छी तरह मिला लें।
- सब्जियों को 4-5 मिनिट तक पकाएं. 1 मसाला पाउच और पीसी हुई काली मिर्च डालकर अच्छी तरह मिलाएँ।
- सब्जियों में टोमैटो केचप, सिरका और सोया सॉस डालें. 1-2 मिनिट तक भूनिये.
- मिश्रण में उबली हुई मैगी मिलाएं. सब कुछ अच्छी तरह से टॉस करें. नमक अपने स्वाद के अनुसार समायोजित करें.
- परोसें और आनंद लें!! धनिया और तिल छिड़कें (वैकल्पिक)।
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